The Blame Game

For et par uger siden punkterede mit bildæk, da jeg var ude at køre. Jeg har ofte set folk holde ude i vejkanten med punkterede dæk, og tænkt “bare det aldrig sker for mig!” (Når man tænker sådan, skal det selvfølgelig ske 😜). Men min angst for et punkteret bildæk har altid hængt sammen med det faktum, at jeg ikke aner, hvordan man skifter et dæk, og jeg ikke ville vide, hvad jeg skulle gøre.

Okay, tilbage til historien.

Det er morgen, drengene er sat af i skolen, og jeg har valgt at tage den smukke (øde) vej på arbejde. Dér i et skovområde punkterer mit dæk. Min første tanke er:

“For fanden, Allan!!!!”

Allan er min mand. Min mand som ikke var med i bilen, og min mand som på intet tidspunkt havde haft noget med mine dæk at gøre.

Hvordan hænger det så sammen, tænker du? Jo. Øjeblikkeligt, da det går op for mig, at bilen er punkteret (og jeg ikke aner, hvad jeg skal gøre), registrerer min hjerne, at jeg står i en situation, jeg ikke kan håndtere, og så starter The Blame Game😍 The Blame Game er en sjov leg at lege, når man ikke ønsker at tage ansvar for det, der sker for én. Den giver ikke mening, og den hjælper dig heller ikke. Men alligevel giver den dig lige et par sekunders frirum, hvor du kan lade som om, at en anden er skyld i dit dårlige held…

Heldigvis er Allan ikke sådan at bide skeer med, så han lod sig ikke mærke med at jeg mødte indebrændt op på kontoret to timer senere. Jeg var så muggen, at man skulle tro, det var ham, der  personligt havde rullet sådan et søm-tæppe ud (dem de bruger i amerikanske action-film) og knaldet det op i mit dæk.

Mit ræsonnement i at give Allan skylden var (naturligvis), at han havde valgt at købe en Tesla fremfor en eller anden off-roader eller traktor-lignende bil, der ville have kunnet klare den skarpe sten på vejen…. 😂

Om eftermiddagen, da jeg sad på kontoret og forsøgte at indhente det forsømte, kom jeg til at tænke på en video Brené Brown har lavet. Brené forsker i skam og skyld, og hun er en kvinde jeg har lært rigtig meget af. Den her korte animerede film kunne lige så godt være lavet om mig, så chancerne for at den også kunne være lavet om dig (eller din mor) er store, så derfor synes jeg, du skal se den. Om ikke andet, så bare for at få et godt grin…

xx Mette

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.