Julen er også andet end hjerter, lys og den perfekte familie

 

Puha jeg syntes julen og nytåret frembringer mange følelser. Hvem har børn i julen. Skilsmisseforældre. Hvem får nytåret. På en eller anden måde er julen værst hvis man ikke lige har sin lille drømme familie omkring sig. Jul handler jo om drømme og håb. Og de er jo på mange måder brast. Det ikke at, have sit barn i julen føles bare SÅ forkert. Men ikke destomindre er det jo sådan at, hvert andet år har man ikke sit guld. Man kan lære ikke at gå i seng med dynen over hovedet. Ikke bare sidde og stirre ind i juletræets mørke. Græder så man ikke har flere tårer tilbage. Ikke bare kigge op i himlen i håb om at, et stjerneskud rammer dit øje, for hvad ønsket skal være, er man bare slet ikke i tvivl om. Bare at skulle formulere dette, bliver gjort i fare for at computeren bryder sammen, fra tårerne der bare vælter ukontrollerbart ud.
Det er vel på sin vis også ok at, man føler det sådan, men gør jo bare intet godt. Barnet bliver ikke bedre af det og ej heller du. Så hvad kan man sætte i stedet. I skrivende stund intet, men selvfølgelig er der det. Livet er ikke sort Hvidt. Vi kan skabe nye traditioner når vi skal holde alternativ jul. Her er det at, man skal hanke op i sig selv, for selvom det føles som det mest tomme i verden, kan man sætte noget andet ind i stedet. I stedet for at alle ens tanker skal være over i ens barn, kunne man måske vende det mod sit eget hjerte. Giv dig selv en gave. Gør noget godt for sig selv. Få læst den bog jeg ikke nåede. Få drukket den champange eller rødvin jeg ville have takket nej til, fordi jeg jo skulle køre hjem. Ud med veninderne. 2 juledag er iøvrigt en fantastisk gå i byen aften. Prøv at få en sjov og dejlig mig jul, med resten af familien. og vupti står dine børn atter på trappen, med store varme røde kinder der bare venter på at fortælle om onkel Bent der blev fjollet. julemanden der altid kommer når far er ude og alle de bedste gaver i verden og du står overskuds agtigt selv med røde kinder, men måske nok mest fordi du har fjollet rundt og kysset verden og nu venter på hverdagen.

Kys. Vi ses måske derude

Kærligst liv❤️🎄🎅🏻🍾🍸🎉🎁

2 Comments
 1. Det er hårdt at undvære sit guld juleaften, men jeg tror man skal sige til sig selv, at de har det godt med dem de er sammen med og det er jo en aften som alle andre, men det gør ikke savnet mindre. <3

  1. Kære Dorte
   Nemlig. Men pointen er nemlig også at, ingen har glæde af at, man går ned i et sort hul. Børnene har det jo som regel godt der hvor de er og vi voksne må lære at, lave andre traditioner for os selv det år vi ikke har dem. Derved kan alle få en dejlig jul og så kan vi glæde os over at, dem der jo er det vigtigste, vores guld jo har det godt, lige der hvor de er.
   Kh.
   Liv

Leave a Reply

Your email address will not be published.