Verdens bedste æbleskive

Jeg kan selvfølgelig tage fejl, meeeeeen jeg synes, jeg har vindende smagsløg. Jeg kan muligvis godt være typen, der har præsteret at græde på en restaurant, fordi jeg synes menu-kortet var fesent….😭 altså, er mad noget, jeg har en holdning til.

Derfor kan I godt glæde jer, fordi jeg har fundet verdens (måske) bedste æbleskive opskrift. Det er ikke en, jeg har fundet på.

De evner har jeg slet ikke, men jeg har lavet dem adskillige gange, de sidste par år – senest for to uger siden og igen i dag, og de er lette at lave og en rigtig crowd-pleaser😉

 

Opskriften er fra hjemmesiden

Mad for Livet (https://www.madforlivet.com/) hvor der er SÅ mange lækre (og smukke) opskrifter at få inspiration fra.

Ingredienser (ca. 25-30 stk.)

5 dl kærnemælk
5 dl hvedemel eller sigtet speltmel
1 knsp. uraffineret salt
1-2 spsk. kokossukker eller rørsukker
5-6 kardemommekapsler, ristet på panden, flækket og mortet eller 1-2 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. natron
½ tsk. bagepulver
3 æg
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller smeltet smør
Kornene fra ½ vanillestang eller 2 tsk. vanillepulver
Reven skal fra ½ citron (kan udelades)
Gammeldags kærnet smør til stegning
Æblestykker (kan udelades)

Fremgangsmåde:

Rengør citronen og riv citronskallen fint. Rist de hele kardemommekapsler på panden, flæk skallen og mort frøene. Bland mel og krydderier i en skål og tilsæt citronskal og kærnemælk, men du rører. Herefter deler du æggeblommer fra hvider og gemmer hviderne. Blommerne tilsætter du dejen sammen med olie. Du kan justere dejens konsistens med mel, mælk eller vand.  Lad den tykke dej hvile i en halv times tid på køl. Herefter pisker du æggehviderne stive og tilsætter dem forsigtigt.  Varm æbleskivepanden op, læg en lille klat smør i hvert hul og fyld hullerne trekvart op med dej. Du kan bruge en sprøjtepose eller en ske. Når æbleskiverne begynder at stivne, så kan du vende dem en halv omgang med en stegegaffel eller strikkepind, og dermed kan du sprøjte eller fylde lidt ekstra dej ind i æbleskiverne. Det sikrer, at de bliver runde og flotte. Du kan også lægge et stykke æble ind i midten af æbleskiven som en lille overraskelse. Det gjorde man i gamle dage, men det er et temperamentsspørgsmål, om man ønsker det. Når æbleskiven er fyldt lidt mere op, så vendes den helt rundt og steger færdigt.

Hvis du vil se opskriften på dens originale side, kan du gøre det her: https://www.madforlivet.com/opskrifter/sunde-snacks-og-mellemmaaltider/mormors-aebleskiver-maaske-verdens

 

Min note: Jeg brugte mere sukker end der står i opskriften – endte nok med at bruge ca 6 spsk. sukker. 

 

Så nu kan du enten vælge at overraske dine kollegaer med æbleskiver i den kommende uge, eller bare varme op til, du skal lave dem næste søndag, når det er tredje søndag i Advent.

 

xx Mette

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.