Smuk Agurketid

 

 

I perioder kan man godt trænge til lidt nyt, selvom det jo ellers er en klassiker. Den gammeldags agurkesalat!

Jeg har fundet ud af at ved at skære den på langs med en grønsags skræller, virker den meget mere ny og lækker.

 

 

Lav den lige inden o skal spise så den ikke slasker helt sammen. Kan bruges til alt. Kød, fisk fjerkræ eller blot alene.

Du skal bruge 1-2 øko agurker. 1 stor øko citron, sukker eller stevia efter smag og peber.

Med stevia indeholder denne jo nærmest ingen kalorier.

Skræl agurken et sted og læg den lige flad på et bræt. derefter skræller du bare så du får en masse lange skønne brede strimler. Læg dem i en kugle på en dyb tallerken eller en flad skål.

 

 

 

Rul din citron hårdt hen over bordet. På den måde springer saften frem inde i citronen. riv ca 1/4 af citron skrællen hen over skurken. Derefter presser du resten af citronen hen over agurken. tilfører sukker eller sødemiddel efterbehov hen over, samt godt med peber.

Har du lydt til at gøre den mere parfumeret kan du tilsætte , mynte, koriander, basilikum, persille eller hvad du godt kan lide, men her er den helt plain. Hvis der er en lille agurk rest og resten af den pressede citron tilbage, er det skønt i en flaske med koldt vand.

Og i disse bæredygtige tider bruger du så alt og intet smides væk og gøres mere interessant.

 

 

Kh.

Liv

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.