Langtidsstegt grissebasse med succes

 

Ved ikke hvorfor, men på en eller anden måde har det at skulle lave en flæskesteg i jule måneden altid frembragt et nærmest hysterisk anfald hos mig.

Glemmer stadig aldrig en jul  i ex`sens familie. De havde en tradition for at de jule aften spiste and og flæskesteg. Alle fik en opgave og vores var flæskestegen. Gik faktisk så meget i panik at, den endte med at min ex fik en kollega til at, lave den så vi blot skulle hente den. Siden har vi grinet meget af det, for det at lave flæskesteg er jo nærmest det nemmeste i verdenen og jeg har altid været god i et køkken så lidt absurd at denne lille sag skabte så megen panik 😉

I går lavede jeg den så igen. Det der faktisk er det vigtigste at man får skåret striberne helt ned til kødet.

 

 

 

sørg for at få spredt dem godt så der er plads til masser af groft salt og peber og masser af laurbær blade. Gnub salten ind, men også rundt  om den så den er krydret godt.

 

 

Så ryger den bare i ovnen ved 110 gr. i 5-6 timer. til sidst får den 20-30min ved 210 grader, men selvfølgelig afhængig af størrelsen. så sværene bliver gyldne og sprøde og kødet får en skorpe men stadig saftig inde i og ikke tør.

 

 

 

 

Velbekomme

 

xxx Liv

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.