Langtids hævet madbrød til det hele.

Tror vi er mange der i denne tid har brug for lidt inspiration til hvad man kan lave.

Igår lavede Bartholine og jeg en veninde online dinner, som nogen af jer så. Flere spurgte til vores mad brød. Jeg er jo ikke sådan en der normalt laver opskrifter, men laver tingende på slum. Derfor bliver det måske ikke helt så præcist, men handler lidt mere om konsistens.

Men det i skal bruge er:

Hvedemel

vand

ca. 10 gram gær

groft flage salt

En god oliven olie

Frisk Rosmarin

Nigellafrø ( er de sorte i kan se som prikker)

 

Hvad gør jeg?

Tag et lille bræk gær, ca 10 gr. Opløses i vand. Til et stort brød bruger jeg nok ca. 2 store glas kold vand. Rør det ud. Derefter tilsætter du mel og en sjat salt, nok omkring 1 teske.

Det der her er vigtigt er konsistensen. Derfor rører du lidt mel i af gangen. Det der er vigtigt er at den skal være sej og ret flydende når du er færdig.

 

 

 

Så tager du en bradepande, med bage papir og helder den flydende dej der er rørt godt og måske med lidt lufthuller ud i pande og lader det flyde ud. Skal så hæve min 6-8 timer. et køligt sted. Du vil opleve at dejen ligesom bobler op.

Derefter tænder du ovnen på 220 grader.

Når den nu er varm og klar heller du rigeligt med Nigellafrø udover.

 

 

En del frisk rosemarin. Groft flagesalt, og en tynd stråle god oliven olie rystes over. Til sidst ser det sådan ud.

 

 

 

Sæt den ind i den varme ovn og bag det ca. 15-20 min til det er gylden og lyder sprødt og lidt hult når du banker på det.

Kan bruges til alt. Salat, fisk, supper kylling osv. og er meget dekorativt.

 

Kh.

Liv

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.