Gulerods suppe med ristede frø.

Her er min yndlings gulerods suppe, der føles cremet og dejlig i munden og kan varieres uendeligt.

 

 

Hvad skal jeg bruge til ca 2 personer.

2-3 store gulerødder

1-2 fed hvidløg

1 stort løg

1 porre

lidt cayenne peber

vand

1/2 dåse kokosmælk eller efter fedheds grad 🙂 kan undlades.

1 bouillon terning

bredbladet persille

lidt hakkede mandler

lidt græskar kerne

lidt honning.

 

Snit gulerødder i ca. 3 cm. løget deles i 4. porren skæres i 4 cm stave. Hvidløg. 1 bouillon  terning .

 

 

Hel vand over så det lige dækker. lad det koge til det er mørt og blend alt sammen.

Imens det koger, skære og  renser du en gulerod med stilk pr. person. varm panden på højt blus. tilsæt en lille klat smør og rist gulerødderne kraftigt. Når de næsten er færdige tilsætter du en stor spise ske honning og rister videre og vender dem i massen så det karamelliseres let. Strø lidt groft salt over og sæt dem til side til anretning.

 

 

Derefter rister du mandler og græskar kerne på en varm tør pand og sætter det til side.

 

 

 

Så vil jeg tro at grønsagerne er møre.

Tag dem af og held dem i en blender, sammen med vandet. Hvis der er mere vand, gem det. Blend det til en tyk masse, der sætte tilbage over varmen.

Derefter tilsættes kokusmælken og cayenne peber og måske ekstra salt. Er den for tyk tilsæt mere af koge vandet til den er som du ønsker.

Husk og smag om den er som du ønsker.

 

 

Held den i en skål og sæt guleroden ned som på billedet, en lille busk persille og de ristede frø.

 

 

Velbekomme.

Kh.

Liv

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.