SILD smager skønt, især når de er lidt krydret med en god sur/sød smag. Nydes med en iskold snaps og et godt rugbrød og lidt fedt.
STEGTE SILD MED BLØDE LØG
500 g hele sild, rensede
¾ dl dijon sennep
3/4 dl flydende honning
1 1/2 dl rugmel
1 tsk. st. koriander
1 tsk. st. allehånde
havsalt og friskkværnet peber
SYLTE LAGE
3 dl eddike
2 dl sukker
2 stjerneanis
ENDVIDERE
50 g smør
3 spsk. rapsolie
BLØDE LØG
4 alm løg
50 g smør
3-4 spsk. rørsukker
havsalt og friskkværnet peber
Klip finner af fiskene.
Bland sennep og honning sammen
og smør på fileterne fold dem sammen, på en korte led.
Bland rugmel, med krydderierne og vend sildefileterne i blandingen.
Steg dem lysebrune på en stegepande i smør og olie.
Kog en lage af sukker ,eddike og stjerneanis ,
læg de stegte fisk i lag evt. med bagepapir i mellem og hæld den varme lage forsigtigt på.
Pil og skær løg i tynde skiver. Smelt smørret på en pande og steg løgene ved lav varm, de må ikke tage farve, krydr med sukker, salt og peber.
Velbekomme
kh.
Camilla