Hurtig sommermad, fuld af kærlighed og farver

Mad, mennesker, sommer, farver og kærlighed 

 

Disse 5 ingredienser høre altid min sommer til. Men vigtigst er det at, alle kan være med og at, det ikke tager 1000 år at tilberede. Dette overflødighorn af farver, dufte og smage, kan laves i løbet af kort tid og med gode  råvarer, går det aldrig galt.

Her er det lavet som det store ta selv bord og hvor man nemt selv individuelt kan skabe det lige efter dine smagsløg og hvor det ikke betyder så meget om timingen er perfekt.

 

Først en tallerken med sukkerærter, chery tomater og avokado med ristede sesamfrø og olivenolie fra villa uno.

Rist sesam frø, helst sorte men hvide går også. halver avokadoer og held lidt oliven olie over og derefter de ristede sesamfrø og lidt flage salt.

Gode til jeres wraps a salat til pizza

og Avokadoen gør at det ikke bliver for tørt.

 

 

Hele salatblade til jeres ruller

 

 

 

Tyndt skåret blomkål. Helst på mandulin jern, med chille, olie og citron

 

 

Tyndt skårede ( på mandolinjern ) kartoffelstykker i olie og groft salt

ca. 20-25 min på 220 grader, men hold øje

 

 

Majskolber til grillen. Lægges i blød i en time i vand først. Dels brænder de så ikke og dels bevares saften i majsen.

Grilles i ca 15 -20 min

 

 

Børne kartoffel pizza med parmaskinke og snyd.

Denne laves hjemme hos mig af børn. Eneste voksne gør er at skære kartoflerne papirstyndt på mandolin jern.

  1. snyd her hvis du ikke har tid til selv at lave dejen. Så køber jeg de der ruller med pizza bunde.
  2. smør dejen ind i lidt olie og læg kartoflerne sirligt i et pænt mynster.
  3. Parma skinken rulles let og placeres som små blomster.
  4. mozerella rives og placeres tilfældigt. Hvis du ønsker blandet ost, gør du bare det du bedst kan lide.
  5. salt og groft peber i rigelige mængder, eller efter din smag.
  6. riv masser af frisk rosmarin ud over den.
  7. ind i ovnen på 220 grader i ca 15 min men hold øje. Skal være sprød og gylden.

 

 

 

Fyldig salat af grønkål, masser af tomater, avokado, parmesan ost og røget laks.

riv laksen. Hak kålen fint. Giver bare et lækre bid.

Riv skrællen af en øko citron hen over og pres resten udover. tilsæt derudover balsamico og oliven olie salt, peber og masser af fint hakkede krydderurter. Her er der brugt koriander og persille.

Er du ikke fiske typen, kan du nemt skifte laksen ud med, oksekøds strimler, kylling eller hvad du godt kan lide, eller bare helt uden kød.

Denne salat er et hit at rulle ind i et romanasalat blad som grønt til din pizza.

 

 

 

Ønsker du den federe, kan du også tilsætte en hjemmerørt chilli mayo.

 

Velbekomme

Kh.

Liv

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.