Chokoladekage med brombærsauce

 

Jeg hedder Camilla  Zarah Lawes

Jeg arbejder som madskribent på en del danske dameblade, jeg er anmelder, foodstylist og forfatter af flere bøger, Mad til mange, Boost din sundhed og Kagetid.

Catering er også en stor del af mit liv, da jeg og mit hold altid kan kreere lige det du står og mangler til at gøre dit arrangement helt perfekt. Det kan være små intime middage, receptioner eller de store fester.

Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at, lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det jeg brænder allermest for er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt.  Jeg sværmer især for det søde køkken, da jeg simpelthen elsker kager og søde sager. Derfor måtte mit første opslag på bloggers mission, være en kage jeg bagte til Liv`s fødselsdag. Hvis i ønsker at komme i kontakt med mig, kan i altid skrive til mig her eller på min mail camilla_lawes@hotmail.com

Men nu tilbage til hvad det handler om, min chokoladekage til Liv`s fødselsdag

Spis denne chokoladekage med den søde brombærsauce til. Eller gør det ekstra delikat og server en kugle vaniljeis til.

 

Ingredienser

Chokoladekage

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 80 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. kakao
  • 100 g mørk chokolade
  • 3 æg

Pynt

  • 200 g dolce chokolade eller en god lys eller mørk chokolade.
  • 25 g hakket pistacienødder
  • 1 spsk. tørret brombærstøv
  • ENDVIDERE
  • 1 spring på 18 cm i diameter.
  • BROMBÆRSAUCE
  • 50 g rørsukker
  • 1 dl vand
  • ½ vaniljestang

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk smør sammen med sukker, til en ensartet masse.
  • Bland bagepulver, hvedemel og kakao sammen og sigt det ned i dejen.
  • Smelt chokoladen og hæld den i dejen, tilsæt æggene lidt af gangen og pisk godt indimellem.
  • Smør formen smør. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter.
  • Afkøl kagen, hak og smelt dolce chokolade over et vandbad, fordel på kagen, drys med pistacienødder og tørret brombærstøv
  • Kog sukker med vand, vaniljekorn og stang til sukkeret er smeltet. Tilsæt brombær og kog op, afkøl og server til kagen

KOKKETID: 15 minutter BAGETID: 40 minutter

Camilla Lawes

 

Opskriften her er udarbejdet af Camilla Lawes, madskribent og food stylist

www.camillalawes.blogspot.dk
Instagram: camillalawes

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.