Fri for mobberi! Hjælp, læs og del

Beder normalt ikke om din hjælp, men det gør jeg nu for blev SÅ ked af denne besked jeg fik fra en veninde i morges.

Hun skrev dette til mig :

 

 

En af mine dejlige venner været til middag. Indisk takeaway, Netflix og slik. Den perfekte aften med fødderne oppe i sofaen. Helt afslappet aften.

Altså indtil mit barn, mit ELSKEDE barn fik en anonym besked – sendt til alle i klassen og parallelklasser, næsten 80 børn – “Hvem synes XX er pæn 😆😆😆 XX er fucking fed.

Jeg ved ikke hvem af de 80 børn der modtog den besked (app er anonym) der har skrevet det, men der kom kun et modsvar. Dvs at alle læser det uden at forholde sig. Medløberi. Anonymitet er svær at styre, selv for voksne!

Det er iøvrigt evigt tilbagevendende at mit barn på 12 år får ondskabsfulde kommentarer på sit udseende. Det startede allerede i 3. klasse. Maven der ikke er flad nok. Du er en flodhest. Du er klam i badetøj. Kommentarer på tøj, måden man cykler på. Alt. Intet af det har noget på sig, det er bare ondskabsfuldt.

Og hvad hvis det var rigtigt. Skal vi mobbe den der mangler et ben. Har mellemrum mellem tænderne, stammer eller er ordblind. Rødhåret. Hvad mobber vi i denne uge? Må den rene kaste den første sten.

Har du styr på dit barns adfærd på nettet?
Er du sikker? Har du talt med dit barn om hvordan man opfører sig, rummer forskelligheder, accepterer andre, tier hvis man ikke har noget pænt at sige, hvordan man tackler jalousi?

Har du talt med din søn/datter om at man er medløber hvis man godt ved hvad der foregår men ikke siger tydeligt fra? At den stiltiende beskuer har et meget stort medansvar. At mobberen tit har det elendigt og at det er et tegn på at man ikke kan skille sig positivt ud hvis man kun kan hævde sig ved at nedgøre andre. Mobberen stopper omgående hvis andre siger tydeligt fra.

Har du talt med dit barn om mobning?
Ved du at de børn der driller og lukker af for empati, selv har det rigtig skidt? Er det dit barn? Spørg evt dit barn om at sætte sig i mobberens sted. Og i den mobbedes sted. Lær dit barn ordentlighed og empati. De langsigtede konsekvenser af mobning er alvorlige og 10% af danske skolebørn skærer i sig selv. Næsten to i hver klasse.

Lær dit barn at sige tydeligt fra hvis de ser noget der faktisk ikke er ok. De skal turde tale med dig, den voksne. Du skal handle!

Hvor kommer det her fra og hvem har ansvaret? Det er et trickspørgsmål, svaret er de voksne. De voksne har ansvaret. Dig.

Jeg er frustreret og ulykkelig. Jeg er helt sikkert søvnløs. Og mit barn er helt sikkert bange for min reaktion, hvis jeg kontakter forældrene, er hun så også “en stikker”? Hun vil være usynlig, for det vil alle børn. Og sådan svigter vi vores børn igen og igen og igen, uanset hvad vi gør.

Vi skal tale om det der er svært, derfor læser du nu en historie som ikke kommer fra ejeren af denne profil. Den kommer fra en grædende mor. Jeg har bedt alle jeg kunne finde på, om at dele denne historie for at få den bredt ud – og samtidig beskytte mit barn. Del den videre.

For hvor har vores børn helle? Ikke engang i nattøj lige inden sovetid, i egen seng lørdag aften. De er midt i et ø-råd at ALL TIMES.

Hører du hvad jeg siger?
Forstår du at det også er dit barns hverdag uanset hvilket hold dit barn er på?
Kan du som forældre mærke min smerte?
Hvilke apps har dit barn på sin telefon?
Hvorfor?
Kan dit barn forstå en mobbets hverdag? Kan dit barn forstå en mobbets hverdag?

Tak til alle som gav mig taletid på deres væg. Kh en meget ulykkelig mor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.