Farvel og tak… 2019


 

Julen  og nytåret 2019

Denne højtid vi står lige over for, eller midt i, giver mig altid et kærkomment øjeblik tid, til reflektion.

Denne tid burde burde være som resten af året. Men når man er en type som mig, der ofte køre i 6 gear, med 200 i timen, giver det mig lige en stund til at række hånden op og skrige, stoooop!

Mærke efter hvad året har budt på og hvor jeg drømmer om, at komme hen. 

Hvor jeg står, lige her og lige nu. Lidt skræmmende, men også befriende. For ja, omkring mig, sker der altid meget. Men jeg er også typen, der har verdens største positive “ja hat” bygget ind i mit baghovedet. En hat der gør at jeg ofte kommer mange steder hen og oplever meget.  Derfor kan jeg på nogle også virke voldsom, meget, ja for meget. Men for nylig mødte jeg et begavet menneske, jeg respektere dybt, sige til mig, da jeg undskyldte for 500 tyvende gang min frembrusende adfærd, fuld af ord og ideer.  Gider du ikke lige stoppe det der. Stoppe med at sige du er for meget! For ja du er meget… men ikke FOR meget. Efter jeg prøvede at tage det ind af, et par 100 gange🤣, fattede jeg pludseligt hvad han mente.

Ja jeg er meget. Men da ikke for meget…

For jeg er jo lige netop mig. Fuld af ideer, tanker og ønsker. Og ja det kræver meget. Men ikke at syntes man er FOR meget. Så underligt nok gav det mig en følelse af, at blive hørt og anerkendt for den jeg er, for derved at finde roen og troen på det man gør tilbage. 

Og hvad kan i så bruge min erkendelse til i denne stund?

Ved jeg ikke er den eneste der kan have en blandede følelser ved denne årstid, julen- nytåret. 

Hjerternes fest.

Man burde jo være lykkelig og rummelig og en kalender fuld af tid. For en hyggetrold som jeg, ville jeg ønske, at jeg kunne flå denne måned ud af kalenderen, til kun at bage, sylte, binde blomster, drikke te, kysse og høre jule musik. Virkeligheden er bare en anden 😂

Som enlig mor, der løber man rundt, for at nå det hele. Arbejdet fylder meget. Prøver skal hjem. Produktion skal i hus. Nye ting skal sættes igang. Status af varelagre skal opdateres osv osv. samtidig skal jeg være den fede julemor, der har tid til at gå i skoven og hente bark, træ og mås,, til de smukkeste juledekorationer. Producere brændte mandler i overflåd. Gå fra det ene gløgg arrangement efter det andet. Sunget julesange. Hørt jule koncerter. Pyntet hjemmet så det ligner et eventyr. Så når julen er ovre kan du finde mig nede i højre hjørne, lige til at feje op. 

Men i år er anerledes. For jeg har ikke nået det. Og ja i stedet for næsten at lade Titanic synke, har jeg stoppet op og tænkt over hvad jeg bruger tiden på. At fortælle og anerkende andre for, at det perfekte ligger i det uperfekte, kunne være et bud. Men også til mig selv!

For på en eller anden måde, giver det ro, at mærke, at man bare ikke kan klare alt og det er ok. 

At ja, du er den mor der kommer løbende ind til jule komsammen i skolen, med 2 pizzaer under armen og ikke 3 kg håndplukket øko kylling, der er langtids stegt i en rosemarinlage og ræven citron. Til en fyldig salat med, granatæble og chiafrø og pomelo i både til

50.

Nej det blev 2 gode pizzaer, for på den måde overlevede jeg den dag. Så det handler vel om at finde sin vej i alt det uperfekte, for derved st skabe det perfekte.

Ved fra tidligere år, at mange kan opleve jule tiden hård. Måske har vi mistet og savner. Ved nogle af jer kæmpe en umenneskelig kamp med sygdomme. Flere af jer har babyer, eller børnebørn på vej. Andre har taget en beslutning om at nyt skal ske. Nogle har  forladt kærligheden og har derfor et arbejde at bearbejde, for at kunne tage imod kærligheden igen. Skilsmisser kan være hårde og afsavnet efter ens børn, eller det liv man havde, kan virke lammende, hvis i år så er det år, unden børn 😢 men andre har heldigvis  også fundet kærligheden igen. Nogle har fået fantastiske job og andre har mistet. så måske er det ikke så mærkeligt enda, at denne tid, hvor der gives plads til reflektion,  at det hele kan føles så overvældende og for nogle efterlade os, i et sort hul og for andre en boblende fornemmelse af eufori. Lykke. 

Så julen ER meget, men ikke FOR meget, hvis vi tør stoppe op og anerkende, at alt måske ikke altid er så Perfekt. At det perfekte er, at lade det uperfekte komme ind, som den med pizzaen, for ikke at ende med at ligge i foster stilling d 24 december ❤️

Måske det netop er denne tid hvor vi skal række ud efter hjælp, eller nyde at livet pt. Tegner sig fra den smukke side. Se hinanden dybt i øjnene. Er der nogen omkring jer der lige trænger til et ekstra kram eller har de så meget, at du måske kan suge lidt kraft ud af dem der?

Julen kan være ensom, men hvis du bare lige tør sige dine behov højt, er der mange hænder til at gribe. Tag dem ind, der der tynges af ensomhed. 

For husk julen er hjerternes og håbets tid. Åben dine øjne. Nogle gange er det så lidt der skal til og hvad der føles sort i dag, bliver lyset i morgen.

Samtidig vil jeg benytte lejligheden til at sige tak til jer alle. Tak til jeres rummelighed over for mig. Tak for alle jeres søde ord hele året. Tak fordi i på mine sider, altid har masser af kærlig omsorg over for hinanden. Det kunne mange lære af. Tak fordi i Er så ærlige og tak fordi i giver mig troen og styrken til at blive ved. I er min mur, der giver mig styrken til at dele ud af mit talent. Så 1000 tak for det❤️

Så lad 2020 blive vores alles gode år. Året hvor vi ser frem og ikke tilbage. Nye smukke ting vil ske. Med bump som altid, men også med fornyet energi.

Jeg vil ønske jer alle  en fantastisk jul og et lykkebringende nytår og husk,

“ du er aldrig alene”

Kys og kram fra mig❤️

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.