Jeg er vild med chili con carne. Det er en fantastisk gryderet, der kan tilberedes et par dage før den skal serveres, det bliver den faktisk bare bedre af.
Jeg server den altid med en skefuld græsk yoghurt, det smager skønt og kan neutraliser den stærke chili smag lidt.
Tips: husk at smage på din chili før du bruger den, så du kan fornemme hvor stærk den er.
God fornøjelse
xxx Camilla Lawes
food stylist. kogebogsforfatter. kok og mor.
CHILI CON CARNE MED CHOKOLADE
Den gode stærke kødsauce med de store bønner er bare lækkerier, men hvis du lige før servering tilsætter lidt fintrevet chokolade, bliver saucen tykkere og smager får lige det sidste pift.
1 spsk. madolie
1 store løg, i fine terninger
2 fed finthakket hvidløg
1 rød chilipeber finthakket
2 spsk. knust spidskommen
1 spsk. kanel
1 spsk. knust koriander
500 g oksekød
1 tsk. chilipulver
havsalt og frisk kværnet peber
1 ds. hakket tomater
3 dl bouillon enten okse eller kalve
200 g kidneybønner (udblødte og kogte) eller 1 dåse kidneybønner
Hvis du ikke bruger bønner fra dåse, husk så at de skal ligge i blød 10-12 timer og koges i ca. 45 minutter. Skyl bønnerne godt.
50 g mørk chokolade, fintrevet lige før servering
Varm en stor gryde op med olien. Tilsæt løg, hvidløg og chili sammen med krydderierne og vend det godt sammen. Rist kødet af i løgblandingen, lidt af gangen. Krydr med chili, salt og peber. kom flåede tomater på sammen med bouillonen og lad retten simre i 30 minutter. Rør i retten undervejs. Kom de godt skyllede bønner på og lad retten småsimre i ca. 25 minutter. Smag til med chili, salt, spidskommen og kanel. Tag retten fra varmen og rør fintrevet chokolade i.
PYNT
fintskåret chili
TILBEHØR
Server retten med kogte jasminris og en klat yoghurt.
ARBEJDSPLAN
Dagen før:
- Tilbered retten, den bliver kun bedre af at stå og trække smag fra dagen før, i køleskabet
Lige før og under middagen:
- Varm retten op
- Riv chokolade i og smag til
- Pynt med chiliflager