FINSKBRØD MED PISTACIENØDDER OG CITRON
Alle kender finskbrød, her har jeg krydret dem med lidt citron og pistacienødder og det giver en frisk eftersmag, og det er bare lækkert.
( ca. 35 stk.)
200 g blødt smør
250 g hvedemel
50 g rørsukker
skal af en økologisk citron
PYNT:
1 æg til pensling, pisket let sammen
30 g pistacienødder, let groft hakket
2 spsk. rørsukker
- Tænd ovnen på 200 grader
- Hak smørret og smuldr det med hvedemel og sukker. Tilsæt citronskal og ælt dejen sammen til en ensartet masse.
- Rul dejen ud (ca. 1 cm tyk), på et melet bord. Pensels med æg og drys med pistacienødder og sukker.
- Skær dejen i lange strimler der er 3 cm brede. Del dem i stykker på 4 cm.
- Læg kagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem næst øverste i ovnen i 8- 10 minutter.
- Afkøl på rist, og kom kagerne i en kagedåse.
KOKKETID: 8 minutter OVNTID: 10 minutter
TIPS: du kan også drysse med perlesukker i stedet for pistacienødder.
Kh. Camilla