Camilla Lawes duftende Vafler med skum og syltede Kirsebær

 

Jeg siger det som det er jeg elsker vafler. Duften af de lækre vaniljevafler bringer mig hurtigt tilbage til nogle hyggelige stunder i min mormors køkken.

Lige siden jeg var helt lille har det været en tradition i min familie at der 1. søndag i advent bliver bagt vafler. Denne skønne tradition har jeg selvfølgelig taget til mig, og mine børn elsker det.

Vaffeljernet står på bordet og de varme vafler bliver serveret direkte så de stadig er helt sprøde.  Her får i min opskrift på de lækreste vafler.

Kærlig hilsen

Camilla

GRUNDOPSKRIFT PÅ VAFLER

Tid: 10 minutter

(Er det til søde vafler skal der 50 g rørsukker i dejen)

1/2 liter kærnemælk

110 g majsmel

1/2 dl rapsolie

1 tsk. Salt

225 g hvedemel

1 tsk. Bagepulver

3 æg, delt i blommer og hvider

ENDVIDERE

Lidt olie at stege i

SKUM MED SYLTEDE KIRSEBÆR

2 1/2 dl piskefløde

2 spsk. flormelis

1 dl jævnet kirsebærsauce

Rør kærnemælk sammen med majsmel, olie, salt, hvedemel og bagepulver. Del æggene i blommer og hvider, rør æggeblommer i en af gangen. Pisk æggehvider stiver og vend i dejen. Varm vaffeljernet, pensl med olie og steg vaflerne gyldne og sprøde.

BÆRSKUM: Pisk fløden til skum med flormelis, vend kirsebærsauce i og server de lune vafler med den lækre bærskummenDuftende

 

 

                                                 Opskrift : Camilla Lawes

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.